Tv-spel

Hur lyckades jag?

23 oktober, 2017

Hur lyckas man följa drömmen? Hur lyckas man göra det man älskar?

Är det okey om jag säger att det är superlätt? Eller blir någon arg på mig? Jag lovar er, det går om man vill och vågar. Om man inte är rädd för att misslyckas dvs!

Många frågar mig om hjälp, många vill även ha det serverat på silverfat vilket kan göra mig rätt förbannad, för inte fan fick jag det serverat utan jag slet hårt för allt jag har idag. Har du försökt själv? inte en gång, men har du försökt 10 gånger och misslyckat 9 gånger? För har du det så har du kommit en bra bit på vägen.

Tänkte dela med mig av tips på hur man kan gå till väga, hur man ska kunna ta sig till målet. Jag är inte i mål en, jag är långt i från mitt mål eftersom jag får större mål hela tiden.

För att förstå mig måste ni få en kort bakgrund på hur allt började.

Jag startade bloggen duvetinte.se för att jag ville göra något ”stort” – Skrev ett inlägg och ”dissade” ordet artister, tyckte inte att folk skulle kalla sig för det (hade dålig kunskap då) – inlägget hamnade på blogg.se första sida och jag fick mycket hitts – Jag fick kontakt med Adam Tensta & J-Son – Började hypa J-son’s musik i min bloggen – han började dela min sida – MÅL: konkurrera med kingsize, idag är jag en del av kingsize – Inspiration: Ametist – Duvetinte blev en hiphop blogg –  en FB sida skapades – Hypade mer en jag behövde – Var överallt, syntes överallt – Bad artister jag träffade på säga ”kolla in duvetinte” på video – Mer hype – taggade alla jag skrev om – bad folk dela – var super jobbig – spammade – byggde varumärket Duvetinte på 5 månader – Började göra intervjuer med Sveriges bästa artister – mål: att skapa en plattform för up’n coming artister – släppte exklusiva låtar – Mål: ALLA skulle veta om duvetinte…..!

För att göra det kort och gott: jag la till alla artister jag kände till på facebook, små som stora och sedan skrev jag till dom:

”Hej, jag har en hiphop blogg, skicka mig gärna din musik när du släpper” 

När de skickade musik la jag upp, skickade länken till de och dom blev super glada och delade mer eller mindre.
Sen fick jag självklart massor av skit för att jag var väldigt ärlig, men det uppskattades extremt mycket samtidigt.

Ni förstår vad jag gjorde? Jag var en jobbig jävel. Men varje gång jag gjorde något blev jag inspirerad att göra något mer och något större.

HEMLIGHETEN TILL ATT LYCKAS ÄR ATT VÅGA MISSLYCKAS

Jag var inte alls rädd, för syns du inte så hörs du inte. Jag tog plats, jag körde bara och är man rädd så kanske man inte ska göra det, då kanske man ska hitta något annat o göra. Man får absolut inte vara rädd eller tänka OM, utan kör bara.

Vid denna tid fanns det bara Facebook, Youtube, Myspace och Twitter.  Men vi var väldigt få människor men extremt starka människor som kämpade för svensk hiphop.

Så vad hände sen? Jag fick för mig att börja med gaming.

Jag gick över till kingsize som fotograf – intresse för bloggen blev mindre – kingsize fick veta att jag spelar mycket tvspel – skickade mig till Gamescom med Xbox och där förändrades mitt liv.

I Tyskland blev jag insmugglad hos Activision och fick kontakt med Boel som då jobbade där. Jag berättade om min kärlek för Destiny och om bloggen duvetinte.se. Jag gjorde ett bra intryck och det var så allt började.

Boel blev en typ av startpunkt. Någon månad efter det började jag streama tack vare min barndomsvän som berättade om twitch. TACK FREDDY <3

Vad hände sen?

När jag påbörjar något så går jag ALL in, jag lägger all min energi på det.

Jag blev någon typ av spelredaktör på kingsize, fick inte betalt men jag hade mål ”ta över världen”

JAG, inte du, inte han bakom dig, inte din kompis eller min kompis, utan JAG började leta på sociala medier efter folk inom gaming branschen. Jag hade redan Activision, de gav mig spel till streamen och saker jag kunde tävla bort. SJUKT KUL!

Här är mitt första möte med Magnus på Ubisoft. Det tog ett tag innan han faktiskt svara på mitt mail, jag skrev och frågade om han hade fått mitt mail, men så här började min konversation med honom. I mailet hade jag skrivit vem jag är, vad jag gör, vad jag vill göra och vad jag gjort.

 

22752755_10155551188270865_580347827_n

Detta hände 2015, jag va 50% streamer och 50% spelredaktör. Men kingsize gav mig inga kontakter, utan jag va tvungen och skapa kontakterna själv.

Detta gjorde jag.

  1. Gick in på sociala medier (instagram och twitter) sökte efter ett företag och detta fall var det Ubisoft,  kollade vilka dom följde och nästan alla skriver vad de jobbar med.
  2. började följa folk, folk inom branschen i hopp om att de följer tillbaka trots att de inte vet vem jag är, utan av nyfikenhet.
  3. skickade DM om att få en mailadress, jätte proffsigt och skicka mail tycker jag. Idag skiter jag i mail, jag tar allt via sociala medier direkt. SKÄMS INTE! Beror på vem det är dvs och vad det är.
  4. Får du inte ett svar, då e de bara att gå vidare, men oftast får man ett svar. Idag är det jätte lätt att få kontakt med folk. Kontakta alltid personerna, skicka inte mail till info@ (företagsnamn) utan hitta personen som har hand om det just du söker, skriv 1-2 gånger. Skicka till nordiska kontot om du inte hittar personen. Tro mig, de går.
  5. Gå med i Facebook grupper för folk i branschen, där kan man fråga andra om mailadresser till de som har hand om ett visst spel osv.

Vad har du att förlora? Vad är det värsta som kan hända? Att du får ett nej? Och du kommer få 100 nej för att sedan få ett starkt JA! Lovar dig

    Idag hittade jag en asfet instagram konto som hade så jävla snygga kläder, jag dog. Jag följde dom och skrev ett ”hej, kan jag få mailadress till personen som har hand om PR/collab. Har en idé om en fet grej” Idén är inte så jävla fet egentligen, men jag tycker att mina idéer är så jävla bra och jag tycker att det jag gör är jätte bra. Jag är inte rädd utan jag tror på mig och det märks på hur jag skriver. 30 min senare får jag ett svar där det är en mailadress och avslutat med en pussgubbe.

SÅ JÄVLA LÄTT!!

Nästa steg är att de ska svara på mitt mail och gilla det jag skriver, men jag tror på mig själv som varumärke. Säger dom nej så är det okey, då återkommer jag när jag har en annan idé.

Folk säger till mig att fixa kontakter och gratis prylar, gör det själv! Inte så jävla svårt. INSTAGRAM KOMPIS, INSTAGRAM!

Idag fick jag en ”jag vill va med på ….. radiokanal, hur gör jag, de svarar inte” Då har du inte försökt tillräckligt, kontakta dom via deras hemsida och instagram, kolla vilka som har taggat dom på instagram, börja följa den personen, skriv direkt till programledaren.

Folk ger tyvärr upp för snabbt. Fattar ni hur jävla enkelt det är?

Med 100 följare på twitch blev jag en av de första i Sverige som faktiskt fick streama ett Ubisoft spel innan de släpptes, detta spel förändrade min stream och jag fick sjukt mycket följare, även nya vänner från hela världen. JAG HADE 100 FÖLJARE! Men vi kanske borde fråga Magnus vad han tyckte om mig?

En sekund, ska fråga……

inget svar….  Jävla Magnus, vad seg du är!

En timma senare……

22752753_10155551383840865_1676155379_n

Tack Magnus för dina fina ord, du är och kommer alltid ha en viktig roll i min karriär!

Kanske var det mitt driv som fick folk att börja samarbeta med mig? Den som var svårast att få på sin sida var Tove från Bandai Namco, jävlar vad hon va stenhård, kontakten fick jag från Boel och efter att jag hade skrivit till Tove så rekommenderade även Boel mig. Kommer aldrig glömma hur jag kämpa med att charma henne. Men jag lyckades. Jag gav inte upp, jag försökte få henne och skicka mig spel så jag kunde lägga upp och även streama. Tove och jag har gjort sjukt grymma grejer ihop och hon är en jätte fin vän som jag verkligen tycker om.

Kort där efter starta jag upp Girls Night Online och målet var att ALLA skulle veta om den och även vem jag är. När jag menar alla, då menar jag folk i spelbranschen, företagen….! Jag är inte där en, men HEATON FÖLJER MIG PÅ TWITTER FÖR ATT VI SKA GÖRA EN GREJ IHOP! Det gick snabbt, de gick jävligt snabbt.

NärCon, DH, Twitch….. Alltså den här uppbackningen är helt sjukt!

Så fort jag ”misslyckas” blir jag motiverad. Så fort någon ”trycker ner mig eller försöker få mig att se dum ut” så blir jag motiverad!

Vänta bara, du ska få se vad jag kan göra. Jobbar hårdare och gör sjuka grejer.

Socialamedier är bästa sättet till att skapa följare, facebook har massor av onödiga grupper som man kan lägga upp sina grejer på, man kan även be sina vänner att dela. Tagga företagen, tagga folken, TAGGA ALLA! Jag gjorde ett par gratisjobb för att kunna sedan få andra jobb. Både Activision och Blizzard har bokat mig för olika typer av jobb. En är faktiskt redan nu på torsdag. Livet är nice när man får betalt för saker man ÄLSKAR!

Men för guds skull, GLÖM INTE: Synd du inte så hörs du inte!

Räcker det här? tror ni att ni kan försöka själva lite?

 

 

Jag kan även tillägga att boken How to be a BAWS har hjälpt mig sjukt mycket, det är typ min bibel. Den säger allt…! Böcker inspirerar mig, musik inspirerar mig.

Om jag ser att du verkligen krigar med det du gör så hjälper jag dig. Fråga bara Straholic. Jag gav han tips och jag presentera även honom för folk, jag ser hur han verkligen försöker och jag blir så glad av det. Jag ger en extra knuff. 

Min vän Emina är ett annat exempel. Jag lärde känna henne via våra följare på twitch, de va dom som presentera oss för varandra. För ett tag sedan började hon spela väldigt mycket R6, jag presentera henne för Magnus på Ubisoft. Jag ville att hon skulle få kontakt med dom och börja samarbeta med dom. Jag presentera och sedan fick hon ta det vidare.

Dessa människor har ett väldigt stort driv och jag tycker dom gör sjukt roliga saker, jag gillar det!

Så med andra ord, KÄMPA!

Några frågor på det hela?

You Might Also Like