Tv-spel

Lekstuga med Trolls

22 oktober, 2017
trolls

Det är något med trolls som jag kan tycka är roande. Jag kan inte sätta finger på vad det är, men det är något…!

När jag var liten blev jag mobbad för att jag var från Iran. Jag blev mobbad på grund av landet jag kom i från, de tyckte att Iranier var håriga. Jag fick ta mycket smällar som liten och de har nog gjort så att jag klarar av mobbare i vuxen ålder. Kanske också för att jag jobbat med ungdomar sen 12 år tillbaka.

Under min uppväxt har jag lärt mig att hantera dessa mobbare och det kan va anledningen för att jag kan hantera troll. Eller så är det för att jag växt upp med bara killar. Jag vet inte!

Men vad jag lärt mig är att aldrig ta åt mig av vad de säger, speciellt när de sitter bakom datorn och skriver massa skit.

För 2 år sen när jag började streama hade jag väldigt mycket troll som kommentera massa skit och då bestämde jag mig för att ha kul med dom och skapa en god och positiv stämning i min stream.  Vilket jag lyckades med. Jag brukar bjuda in dom för en diskussion för att förstå dom bättre, kanske för att jag vill även skapa en förändring hos dom. Och vet ni vad, jag har lyckats massor av gånger. en av mina mods va i stort sätt en av de största trollen. Nu är han en av mina vänner som jag snackar med nästan hela tiden.

Jag ger dom inte onödig uppmärksamhet, jag blir inte arg på dom och jag ger dom inte verktygen till att fortsätta. Det är jag som har makten, jag bestämmer om jag vill ha kvar dom eller inte. Det är jag som kan porta dom. Och det vet jag, jag vet att jag har makt.

Det är lite som när man jobbar med ungdomar, när man börjar på ett nytt jobb så testar dom en extremt mycket och så är det med trolls. De kommer in och slänger ur sig onödig kommentar för att se hur man tar det. Blir man arg blir det roligare, skrattar man eller driver med dom så slutar de.

Det finns en sak jag inte tål och det är rasistiska kommentarer, dom får en ban direkt.

Vissa säger att man ska bana dom direkt, men jag kan inte bana någon direkt, jag måste prata med dom här små vilsna människor.

Ett annat exempel är att en större kvinnlig streamer kom in på min stream och hade världens attityd, hon påstod massor av saker, skrev skit och jag blev sjukt frustrerad och tänkte hur fan kan hon skriva sånt här. 6 månader senare fick vi kontakt på facebook och hon bad om ursäkt. Idag är vi vänner och hon har varit på mina Girls Night! Hon förklarade anledningen och jag lyssnade på vad hon sa. Jag ger folk chanser.  Jag blev dock super lack, men visade inte alls min frustration och det gjorde att hon slutade.

Med andra ord, jag behandlar mina trolls som första dagen på jobbet. Och det har fungerat väldigt bra under dessa två år. Vet ni hur jag vet detta?

Jo för en gång kom en snubbe in på min stream och skrev något opassande och jag svarade med humor och han blev förvånad över mitt svar, han va inte redo på att jag skulle driva sönder. Nu är han en trogen följare eftersom jag tydligen är väldigt positiv och ser till att ha kul när jag streamar.

Jag försöker få dom o tänka till och om jag kan skapa en förändring i min stream så kanske de inte går in på någon annans stream och säger något dumt! Jag får hoppas!

För allt jag vill är att skapa positiva förändringar, att skapa en bättre plats, en tryggare plats samtidigt som man har kul!

 

Slängde upp en video från min födelsedag där jag faktiskt har roligt med en troll! Jag har slängt ut han från streamen många gånger. Denna gång ville jag se om han vågade komma in på Discord, för oftast skriver dom och sen när det väl kommer till saken så blir dom tysta! Men denna kille kom in på discord.

 

 

 

You Might Also Like