Dagbok

Video: Min första Dj session

27 maj, 2014

Som ni vet har jag startat igång de här med att Dj’a och helt seriöst så lär jag mig sjukt snabbt. Jag lär mig genom att titta och lyssna på andra.  Jag tar inspiration från andra Dj’s som lägger ut sina mixer på nätet som man kan lyssna på och i detta fall youtube. Jag skriver ner låtar som jag tycker är bra och sen lyssnar jag även på vilka låtar som passar ihop eller hur dom gör.  Jag har redan  en ”uppvärmnings” lista som jag kom på helt själv utan inspiration som jag även brukar köra på vardagsrummet. Den gör jag om varje gång jag spelar där.

Men här om dagen  hitta jag en video som jag gillade, snubben hade lagt in massa feta låtar, låtar som jag verkligen älskar. Jag skrev ner låtarna och sedan testade jag att köra dom efter varandra. Men är det samma sak som att spela en hel mix utan att göra ett skit? för jag har sett Dj’s lägga upp en hel mix och bara stå där och kanske ändra lite på ljudet.

I vilket fall, jag testade o mixa ihop låtarna själv fast att någon annan valt dom. Men personen valde mina favoritlåtar, låtar som jag spelar när jag tränar eller har en spelning. Men jag tänker utveckla denna spellista och lägga till andra låtar som jag gillar. För jag kan störa mig om det är för många låtar med samma artist efter varandra. Här blev det en hel del med Chris Brown. Han som gjort spellistan har jävligt bra musiksmak och jag tänker fortsätta bli inspirerad av detta. Klicka här för att se hans videomix Det är så här man lär sig, se härma och gör om det till din egna grej!

Början och slutet av videon är egna valda låtar. I början är jag nervös, men sen glömmer jag bort att kameran finns där, då jag börjar dansa lite och sjunga med. Men jag är mest nöjd mot slutet. Min mixning är inte ens i närheten av hans. Men jag är rätt nöjd, trots en del fel och otakt! men jag har ändå hållt på i några veckor

 

Juste, min snygga tröja är från streethippies.com

You Might Also Like