Dagbok

att jämföras med andra

28 maj, 2014

Jag e sjuuuuuuuuuuuuuuukt jävla trött att människor MÅSTE jämföra andra människor hela tiden! Om jag vill göra något som någon annan redan gör så ska jag väl få göra det utan att någon säger att jag härmar någon annan? Eller hur funkar det med de där? Måste jag, varje gång jag vill böra med något vara rädd för att jag ska ”härma” någon? Jag kan ibland förstå rädslan hos tjejer/kvinnor som inte vågar göra något inom musik för att de är rädda. Hade jag inte varit stark nog så hade jag lagt av med allt skit! Jag har sedan dag 1 jämförts med Ametist och jag har egentligen aldrig förstått varför? E de för att hon är journalist eller har ett radioprogram? eller kanske för att hon gör olika intervjuer, recensioner och krönikor till olika tidningar? Då är min fråga, vad av alla dessa saker gör jag? Hon är utbildad, jag tycker det är super kul o bara göra det. Ta det inte fel, jag älskar Ametist och hon har varit ett otroligt STORT stöd för mig under min tid som svensk hiphop bloggare. Hon stöttar mig fortfarande om jag behöver råd. Jag uppskattar henne och ser henne som inspiration.

Däremot så kan jag ta det som en komplimang att bli jämförd med henne. Jag menar när jag började blogga om svensk hiphop så fanns det inga bloggare utan det var Ametist, Kingsize, Whoa och sen jag. Idag finns det en rad andra hemsidor och ett fåtal bloggare. Men det finns fortfaran de INGEN hiphop blogg som byggt upp allt själv och slitit hårt för att komma någonstans. Som Ametist, hon jobbade hårt för att komma dit hon ville.

Jag ser att olika hemsidor, rätt stora hemsidor skapar hiphop bloggar. För mig är det där att glida in på ett bananskal och få allt serverad med silversked. Förstår ni vad jag menar?

Resultatet av min blogg är goda och jag är super nöjd. Det är JAG, en person som driver denna blogg och allt runt om kring det.  Det är jag som ser till att allt fungerar, bokar in saker och sedan ser till att göra reklam och sprida. Jag är nöjd, jag har funnits i 5 år, inne på mitt 6e år.

Men i natt fick jag höra att jag var en Ametist Wannabe. Så, bara för att jag Dj’ar så härmar jag henne? Jag tycker sånt är super konstigt.  Jag tog min första Dj kurs när jag var 15 år på min gamla fritidsgård och gick under namnet dj Meli. Jag har testat på att dj’a på olika ställen och för skoj skull under hela min uppväxt. Men vet ni vad, det är super bra att jämföras med andra, speciellt de man ser upp till. Så om jag börjar rappa, inte för att jag skulle, vem skulle jag härma då? :) för jag kan väl slänga upp en gammal låt här som jag spelat in haha.

Jag älskar musik, all form inom musik och har hittat den utbildningen jag vill läsa. Nu är frågan bara ska jag plugga mig dit eller ska jag ta den hårda vägen. Vi får helt enkelt se.

Varför jämfördes jag inte med någon när jag började fota?

10154269_237191689806897_7216582083025294347_n

Jag har bara kärlek till Ametist och jag uppskattar verkligen all stöd jag fått och får från henne. För det fanns en  tid jag ville sluta blogga och hon fick mig att inte lägga ner efter att vi hade lunchat :) En jävligt bra människa! Så varsågod, jämför mig med henne, kalla mig för en wannabe, jag tar allt sånt som en komplimang eftersom jag tycker det Ametist gör är SJUKT BRA!

 

KÄRLEK

 

You Might Also Like

  • malle 29 maj, 2014 at 15:00

    Darling.. Jag Har sett och följt din väg och din kamp sedan dag 1.. kommer aldrig glömma när vi satt på luncherna och du diskuterade hur hög statistik du hade på bloggen dag för dag hahaha.. du har varit en stor inspiration att följa genom åren och du är så grym och stark som kämpat dig upp till där du är idag trots all motstånd du fått.. kämpa på och gör det du är bäst på..jag hejjar på dig <3 skit i alla haters som försöker dra ner dig.. bara avundsjuka idiets som inte har nåt liv!! Love u!

    • admin 30 maj, 2014 at 10:04

      Taaaaackkkk bästa Malle <3 fin du e