Tv-spel

Gratis resor och spel kan va nyckeln ibland

18 oktober, 2017
22221075 340128906398984 1125522293317959680 n

Har tänkt om och om igen hur jag ska börja skriva, hur jag ska utforma mig, hur jag ska lägga upp detta och tro mig jag har ingen aning. Jag har pratat med vänner om vad jag ska göra för det bubblar inom mig så otroligt mycket.

Är jag arg? Varför tar jag till mig? Vad är det som gör att jag vill lägga mig i? Kanske för att jag har en väldigt nära relation till människor på spelföretagen.

Jag kan börja med att säga att detta är en personlig blogg, en sida där jag skriver vad jag tycker och tänker. Ärlighet har alltid varit viktigt för mig.

När jag streamar ett nytt spel så säger jag alltid vad jag tycker och tänker. 100% ärlig!

Idag hände det något på twitter som gjorde mig sjukt frustrerad, jag läste en artikel på Aftonbladet spel som gjorde att jag blev super ledsen. Det första jag gjorde var att skriva till personen som artikeln handla om, jag frågade om allt var OK och vi pratade i telefon och jag fick höra historian. Jag blev mer ledsen.  Men varför?

När andra personer som är ”offentliga” lägger sig i så måste jag också göra det.

So here we go.

  1. Jag är inte ute efter någon jävla fame, jag gör saker jag älskar och bryr mig inte om pengar, hatar ordet kändis.
  2. Jag är Ambassadör för Reebok, får inte 1kr för det utan har en annan deal för dom som jag älskar.
  3. Jag startade Girls Night utan att få betalt, för vem skulle betala mig för något jag skapa? Men nu ser det annorlunda ut då min lön kommer från Inferno Online.

ALLT jag gör är med kärlek, men jag väljer vad jag gör och vad som gynnar mig i längden och vad jag sedan kan tjäna bra med pengar på.

För 2 år sen fick jag rollen som spelredaktör på Kingsize och den rollen tog jag för att få bredare kontaktnät.  Men någon månad innan det fick jag åka till Tyskland med Xbox på uppdrag av kingsize för att skriva om alla Xbox spel som släpptes. Den resan förändrade mitt liv, den resan gjorde att jag är där jag är idag. Jag fick inte betalt, fick en gratisresa. Men jag hade ett syfte och det gynnade mig. Tack, jag fick kontakt med Activision, jag kom in i streamingvärlden.

Sen tog jag rollen som spelredaktör för att kunna få kontakter till att satsa på min stream. Jag byggde mitt varumärke och fick ett namn inom gamingvärlden. Snabbt gick det…!

 

Pressinbjudan ”Här kommer din personliga inbjudan till att ta del av lanseringen av ett av årets mest efterlängtade spel – hoppas du vill och kan komma!”

När jag fick denna inbjudan till Malmö så ville jag verkligen åka om NÅGON betala denna resa. Som svar fick jag:

Har du pratat med dom? Han …… säger det.
De fixar isf resan T/R till eventet och då åker du för Kingsize. Instagram, Snapchat och artikel kanske om du tycker det är värt att göra intervju med någon. Det får bara inte bli för ”spel-nördigt” utan måste ju vara anpassat för vår målgrupp. 

Här har vi den fina artikeln: http://www.kingsizemag.se/datatv-spel/se-kingsize-testa-tom-clancys-the-division-ute-nu-till-playstation-4-xbox-one-och-pc/

Jag fick inte betalt för detta, de gav resultat, 1 månad efter blev jag signad på ENT/Tv4 gruppen. 2 månader senare fick jag ett väldigt bra betalt jobb från Blizzard, några månader innan det tävlade jag i COD osv…! 1 år senare fick jag betalt för att göra event åt bl,a Ubisoft och Bandai Namco. Det är bara en liten del.

Så i mitt fall fick jag resor betalt för att skriva om spelet, Inga problem, jag hade ett mål.

För ett år sen var jag i Paris, ett av de bästa upplevelserna i mitt liv. Skulle få testa ett spel och sedan skriva om det till Kingsize. Jag skrev verken bra eller dåligt om det.

Artikeln finns här; https://www.kingsizemag.se/datatv-spel/kingsize-testar-watch-dogs-2/

För 6 månader skrev jag på ett avtal med ett spelföretag, i avtalet stod det att när jag skriver om deras spel ska jag vara objektiv osv, Jag ser det som ett självklarhet när man skriver om något, speciellt på en professionell sida.

Jag mins när ett spel släpptes för ett år sen, jag fick inte spelet och jag var tvungen att vänta 1-2 veckor efter release för att kunna skriva om spelet och det var ett spel som jag behövde få upp på Kingsize på releasdag. Lite om o men så fick jag tag på spelet, samma sak hände för drygt 2 månader sen. ALLA fick spelet men INTE jag….! WTF?? Inga problem, jag fick spelet 3 dagar efter releasen, den ligger fortfarande i plast.

Sen kommer vi till ett annat företag som jag ”bojkottar” men jag gör det privat och inte professionellt, de lämnar mig mer eller mindre utanför och jag kan inte göra mitt jobb ordentligt, vilket är ok. Deras svar var värdelösa, PR delen ignorerar då o då, de e var jag känner men det inte så det är. De får sjukt mycket mail och ibland hinner de inte svara och en månad senare får jag svar. Det är ok, jag älskar er ändå och kommer skriva om era släpp…! Men inte tänker jag outa personen eller företaget. Jag bara vänder min rygg lite fint. Men ingen vet vilket företag det är, jag håller det så. För mig själv.

Jag kan ta en månad på mig att svara ibland. FAN jag har fortfarande inte svarat på mailet från Ubisoft ang ett kommande event, de har gått en månad. Opps…. Men Blizzard har inte bokat in ett möte med mig som de skulle göra för typ 2 månader sen? Det är ok, jag fixar det sen…..! Men DH, de tog sin tid, fick till ett möte på torsdag efter lite tjat typ!

Men om jag inte hade gjort allt de här, om jag inte hade gjort massor av gratisjobb hur skulle jag då bygga upp mitt varumärke? Nu, gratis? typ inte.

Jag får hem sjukt mycket grejer och jag tycker det är super kul, men jag lägger inte upp allt, jag behöver inte lägga upp allt. Inget som är måste, väljer vad jag vill visa mina äkta följare, mina MVP! Jag kan fortsätta och skriva massor av saker, tro de eller ej! Men det kommer, en bok kommer troligen släppas nästa år om mitt liv!

 

 

Jag vill säga en sak om Ubisoft. För 2 år sen när jag blev spelredaktör och kontaktade UBI så fick jag aldrig några krav på mig, aldrig ifrågasatte dom det jag skrev eller det jag sa. Så många spel jag fick som jag faktiskt inte gillade och lika många spel jag älskade under en tid. Jag har aldrig fått en ”vi betalar om du gör detta” Istället har de mer eller mindre bara pushat mig. När jag även kontaktade dom så hade jag typ 50 följare på min stream, men jag fick spelen innan de släpptes, jag fick vara en av de första som streama spelet och de hjälpte mig att bygga mitt varumärke. De va även först med att betala mig för att styra upp ett event åt dom. De va mina första samarbetspartner för Girls Night. Jag har aldrig haft eller stött på ett problem med dom någonsin. Kan det va därför jag reagerar starkt, för att jag har en sån stark relation till bl.a dom? Jag har ingen aning. Absolut ingen aning! Jag vet bara att det jag läste va fel på många sätt.

Att skriva PR-Kvinna är som att ange personens namn eftersom det är typ bara en person där som är kvinna och som jobbar med PR. Kunde man inte välja att skriva PR-hen? Jag blir störd över hur man tillåts att outa en person på en professionell sida och som en professionell person. Jag förstår inte riktigt! Kanske är det mycket missuppfattningar som skett, vad vet jag? Allt jag känner bara är fel fel fel.

Hur som helst, jag älskar mina två M och M på Ubi, riktigt fina människor som gör sitt jobb på rätt sätt, plus att båda börjar på bokstaven M. Jag backar er som ni backar mig! Jag har eran rygg som ni har min rygg, men det betyder inte att jag kommer ljuga och säga att ett spel är bra. För övrigt, nya South Park är riktigt jävla bra, men 1an va jätte tråkig och den gillade jag inte alls, spelade i typ 20 min och sen har jag aldrig rört den igen. Senaste assassin, oj oj oj vad jag klaga på spelet. Men The Division va AS FET! The Crew va typ också tråkigt. Men det här vet dom om. But we will friends och jag hoppas jag får nya assassin typ snart…. Eller nu kanske dom inte vill skicka mig? Skoja…! Men den nya gillar jag jätte mycket och ser fram emot släppet. 

Och om du får en inbjudan och sedan frågar om en betalt resa eller taxi så skulle jag också säga ”om du skriver/pratar” om detta eller gör en video. Annars lägger jag pengarna på en annan person som kanske kan skriva om besöket/spelet. Men det handlar inte om att köpa något. Annars får din arbetsgivare betala allt om du ska dit för att se om de e något du ska lägga upp på din sida eller vad det är du gör. 

Vissa människor blir utvalda, vissa får saker före och så är det bara. Jag blev ledsen när Ubisoft skickade en figur typ till alla, men inte till mig och jag frågade varför jag inte fick en sådan. 1 vecka efter fanns den utanför min dörr. Jag blev glad igen. Anledningen var att jag inte ville ha spelet och då fick jag inte paketet. Det är okey och jag respekterar det!

 

Förstå mig rätt nu! Jag har stor respekt för Effie, jag ser upp till henne och inspireras av vad hon gör. Jag gillade inte att hon outade så att man verkligen förstod vem hon prata om. Det är inte professionellt alls oavsett om det är krönika osv. Jag förstår syftet och jag respekterar det i helhet. Men just den lilla grejen att man direkt förstod vem det var gjorde mig lite frustrerad.  Det var fel. Det är min åsikt!

 

Jag har levt på att skriva om spel, streama, youtube o allt sånt där i typ 2 år. Tröttnade dock på det o började sakna ett heltidsjobb, nu har jag ett heltidsjobb som jag älskar och tjänar istället extra pengar (massa pengar) på sidan om. Nu är det kul igen. Och när jag slutade älska det under en tid slutade jag jobba med det och slutade tjäna pengar.

Tack för mej, God natt och puss!

 

 

Ps. Orkar inte läsa igenom inlägget och rätta allt, skriva perfekt svenska osv….

MVH

8 Diagnoser

 

You Might Also Like