Dagbok

Skillnad mellan Rap & Hiphop

25 mars, 2014

Fick en kommentar jag gärna svarar på öppet, eller rättare sagt så kan ni svara öppet med en kommentar i detta inlägg. Så att personen i fråga kan få svar på sina frågor.

Hej Melika.

Håller på att skriva en vetenskaplig uppsats om hiphopens påverkan i det svenska samhället. Jag har haft svårt att hitta vad som är skillnaden mellan rap & hiphop och såg ditt inlägg på facebook då du undrade hur folk definierade rap/hiphop som jag nu sett är raderat. Vad är skillnaden? Vad är hiphop/vad är rap?

Svar:

Rap är något man gör, hiphop e en livsstil? Jag kan inte ge dig en klar o tydligen skillnad på vad är vad. Knappt att jag själv vet vad skillnaden är. Men om jag skulle säga något så skulle det vara så att Rap är något man gör, man rappar och hiphop är en livsstil. Jag skrev den statuset i samband med att någon skrev att abidaz är rap medans Stor & Linda Pira är Hiphop.  Men jag frågar gärna ut till läsare och facebook vänner som kan svara på detta.

 

You Might Also Like

  • - 25 mars, 2014 at 10:19

    Ya man, hip hop är kulturen, rap(/emceeing) är ett element av denna kultur, precis som breakdance, DJ och graff.

  • Muhamed Ali Koshi 25 mars, 2014 at 16:32

    Jag skulle vilja påstå att rapp är konsten att kunna lägga rim på beats, men hiphop är budskapet du lägger på beatsen. Typ att rapp är kroppen och att hiphop är själen. Eftersom hiphop kom ur förtryck, orättvisor och skapades för att visa missnöje på ett konstruktivt sätt så tycker jag den största skillnaden på rap och hiphop är texterna. Inte beats, flow eller image. / M.A.K.