Dagbok

I got some issue

4 januari, 2014

I år kommer jag satsa 100% på mina bilder. Ska fota så mycket det bara går och fortsätta göra min grej! Är jätte stolt över mig själv och mitt jobb. Men jag kommer bli hårdare och noggrannare gällande vem jag fotar och vad jag fotar. Även vilka jag jobbar med! Jag tar inte mycket betalt och det är synd att folk knappt vill projsa en röding för bilder.

Här om dagen fotade jag Bobo och jag visa honom lite snabbt hur jag jobbade och han förstod varför jag tar en viss summa för vissa bilder. Jag lägger ner min själ för bilderna. Och inte nog med det. Jag har väldigt mycket problem med mina händer och får snabbt ont i ryggen. Jag menar, lite instagram eller facebook gilla ger mig inte mat på bordet. Jag får många förfrågningar gällande bilder. Många som vill att jag ska ta bilder och jag är rätt snäll och jag ger jävligt bra priser. Jag anpassar mig efter folk. Om det är en person om inte tjänar på sin musik så ger jag ett pris som de skulle faktis kunna betala och det är billigt. Men de är som om alla vill ha allt gratis! Jag menar, skippa o köp en tröja för en röding och betala för bilder. I början sa jag ja till alla, sen när jag blev erbjöd pengar för bilder insåg jag att man kan få pengar. För drygt ett år sen började jag smått ta betalt. 90% av alla fotojobb får jag betalt av, om inte pengar så byter jag tjänster. Fan, borde byta tjänst med Moose. Be han lära mig Dja och han får bilder. haha. Skämt o sido. Vissa frågar jag själv för att jag vill använda dom till ett projekt eller för att ta bilder som jag vill använda i min portfolio. Bobo är ett ex, jag behövde någon som kunde stå i studion medans jag testade och ta bilder med min nya utrustning och de gjorde han.  Jag behövde ha någon som jag känner bra och som jag kan styra lite över. Nu fungerar min studio perfekt och jag kan ta studio bilder.  Men jag förstår dessa människor som går till någon som fotat gratis för att slippa betala för bilder. Man får välja om man vill ha kvalité eller skit.  Mingelbilder är något jag alltid, oavsett tar betalt för. De är de värsta fotojobbet måste jag säga. Konsertbilder är något jag sällan tar betalt för. Vad upp och demonstrationen var två konserter jag tog betalt för, men det finns 2 anledningar till varför jag fotar konsertbilder.

1. Jag älskar och fota konserter och fånga vissa ögonblick.
2. Jag vill uppdatera er, mina läsare med massa snygga bilder från alla feta konserter jag går på.

Konsertbilder är bilder som jag lägger minst tid på, de går snabbt och fixa till dom. Men jag fotar inte allt, jag fotar vissa saker och det är dom ”stora” sakerna. Jag har fått förfrågningar om att fota gratis och jag tackar nej till 90% av dom. Konsertbilder är till mig själv och ändas för mig och mina läsare. Sen säljer jag bilder. Redbull har köpt bilder från mig. så sälja gör jag. Men om någon ska använda mina bilder till PR så får de köpa bilder. Detta är ett jobb för mig samtidigt som det är en Hobby!

Du går inte in till en butik och säger tja, jag vill ha denna gratis. Du ber dina vänner om lite ”kompis” pris och får kanske lite rabbat, men inget gratis! Samma sak gäller bilder, beats, studio och allt annat.

Jag vet inte vad meningen med detta inlägg är, men jag kände att jag behövde skriva av mig samtidigt som jag delar med mig av en ny bild med min broder Bobo!
DSC_6064-2

You Might Also Like