Dagbok

Att vara för smal

11 januari, 2014
Att vara för smal och få höra det många gånger är nog lika jobbigt som att få höra att man är tjock! Det är lika svårt o gå upp som att gå ner! tänk på det när ni sprider bilder på ”normala” tjejkroppar! För vad är egentligen en ”normal” kropp? Är det inte viktigare att man äter och mår bra? Och att man själv känner sig bra? Och att man själv väljer hur man ska se ut? Ingen, absolut ingen ska få säga hur man ska se ut. Inte du ellerr någon tidning! Jag har under hela mitt liv hört att jag borde äta mer, är för smal o sånt! Och det är tyvärr inget jag kan göra åt! Jag kan bli lite frustrerad när jag ser bilder där ”normala” tjejer är snyggare en smala. Jag tycker att jag ser bra ut o jag älskar min kropp. Så vad fan är normal? Stor rumpa o stora bröst? För de e vad jag ser på dom bilderna.

Det är statuset jag la upp på fejjan efter att jag såg en bild som gjorde mig väldigt frustrerad! Jag har sedan liten sagt att det är skit jobbigt att folk påpekar ens kropp. Jag fick höra i högstadiet att jag hade för långa ben. Bara det gjorde mig frustrerad! Varför påpekar de inte ”tjocka” tjejer och jämför de med ”normala” tjejer?

Här om månaden fick jag en ”du har gått ner i vikt” Och det kanske jag hade gjort, men vad spelar det för roll egentligen? Jag har haft sådana komplex för min kropp att det har varit jobbigt att ta på sig tajta kläder. Det kanske förklarar varför jag alltid hade pösiga byxor och tjocktröja. Nej de har inget med att jag var en pojkflicka. Det fanns inga kläder o köpa till en smal tjej som mig. Jag fick höra massa fula ord när jag var yngre för att jag inte hade bröst eller rumpa. Är det att ha bröst och rumpa som gör att man är normal? För jag förstår inte vad normal är. Är det en speciell vikt?

Så fort jag får en ”liten” mage blir jag glad och när jag själv säger att jag har en ”liten” mage får jag höra men du e ju smal, vadå för mage, har du sett min? Men jag jämför inte, jag är glad att de sätter sig någonstans. Så fort min rumpa är lite större blir jag glad. Så fort jag känner att jag har gått upp 1 kilo blir jag glad. Sommaren 2012 vägde jag som mest, hela 53kg. Och om jag ska vara helt ärlig kändes det lite obekvämt för det var inte jag. Jag har alltid varit smal och så är jag bekvämast, men mitt mål är 55kg. Jag har gått hos en dietist som försökt hjälpa mig att gå upp, men då fick jag dåliga nyheter som var att det kan ta ett het år för mig att gå upp 1kg!

Visst har jag haft en typ av ätstörning och visst kan jag få komplex då o då. Det finns vissa dagar då jag tar på mig något och kan må riktigt dåligt av att se mig själv i spegeln för att jag inte känner mig ”snygg” i det jag tar på mig. Men då de de hjärnspöken som kommer. Men det värsta jag vet är när människor påpekar vad och hur jag äter. Jag har ett sätt att äta och ibland kan jag knappt äta pga något och när någon säger ” men du äter knappt något” kan göra saken mycket värre.

Vi som inte är normala måste det vara något fel på, för vi är inte normala. Vi är onormala. Jag menar, jag kan äta exakt vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Men dessa ”normala” tror jag inte alls kan äta vad dom vill, när dom vill och hur dom vill!

Jag känner VÄLDIGT många som hela tiden tänker på vad de äter och hur de äter. Vissa ”ger upp” saker de tycker om för att de ska ha ”normalvikten” Och sånt tycker jag är rätt tråkigt. Men sen om man själv känner att man vill gå ner och kör en speciell kost för att gå ner ett par kilo är jätte bra, så länge man själv vill och det funkar. Känner många som gjort så under en tid och nått sitt mål och sedan fortsatt sen med att äta normal.

Överallt står det hur man tränar och äter sig ner i vikt, men varför finns det inget om hur man går upp i vikt?

Alla kroppar är fina på sina sätt. Och jag tycker inte någon ska bestämma hur vi ska se ut. Jag blev dissad av en kille som jag var i kär i för att jag var ”för smal” och hur bra var det på en skala? Idag kan vi skratta år det och skoja om det, men då vart jag sårad och mådde dåligt.

2011 gjorde Toffer en ”inga smala gussar” kampanj på nätet och väldigt många hiphop profiler hängde med i den svängen. Jävligt störande måste jag säga, varför inte ”inga tjocka gussar” ?  Jag vet att det ska finnas en låt, men hittar den inte!

Så länge man mår bra och inte är sjuk så ska INGET spela roll! Kvinnokroppen är otroligt vacker och alla former är fina så länge man visar det på ett bra sätt. Var bekväm, visa din styrka och glöm aldrig att det är DU som bestämmer om hur DU ska se ut och må! För i slutet av dagen så är det bara DU själv som väljer hur du ska må, inte dina vänner eller tidningar!

 Detta är jag de senaste åren. 2006 använde jag droger, mådde dåligt och åt inte så mycket trots att jag alltid älskat och en idag älskar mat. 2008 när jag starta min blogg så hade jag gått tillbax till det som jag då kalla för min normalvikt. 2011 hade jag gått upp 2 kilo och det var inga större skillnader, men här var jag väldigt trygg med hur jag såg ut och hur min kropp såg ut. 2013 är året jag till 99% älska min kropp och här börja jag verkligen ta tag i min kropps hälsa genom att träna och äta bra! Kanske de året jag jobba som mest och såg sliten ut haha. en trött Melika. Men de får man vara!  Men jag vill aldrig gå tillbax och varje dag är en kamp att hålla i min vikt.

cats

bodysize

 

166910_10151159788480263_510910262_22601313_840370858_n

Alla tre kvinnor är vackra! Vilken tur att det finns olika kroppar. Vi gillar olika och så är det bara!

1zveanq

 

You Might Also Like

  • Amanda 20 januari, 2014 at 17:43

    Gillar att du tar upp ett sånt här ämne och vågar vara personlig. Det är sjukt svårt att förstå sig på en ätstörd person om man aldrig varit där själv, och hur jäkla svårt det är att hantera det själv. Då behöver man verkligen inte andras kommentarer om ens matvanor eller kropp. Jag vet själv, var svältande och när jag blev ”frisk” från det gick det över till ett hetsätande, och idag pendlar jag mellan båda. Är ofta missnöjd med min kropp och hur det är att hitta kläder osv, men det är min egna grej att hantera (med den hjälpen jag väljer) behöver verkligen inte andras åsikter om det, och om min kropp. Jag är hård nog mot mig själv många gånger. Men du verkar grym som kan stå på dig och visa upp vad som är sundare, och hur man egentligen bör tänka; Fuck the world, och den sjuka bilden av hur tjejer ska se ut, och gör det som får dig att må bra istället. You go girl.