Hip Hop, Intervjuer, Svensk hiphop musik

Intervju + musiksläpp med Houman Sebghati

13 januari, 2014
1461083 10152480234344358 1376150726 n

jpg1Houman Sebghati är en  artist som jag är uppväxt med, en artist jag respekterar och uppskattar! Slutet av förra året släppte han en dunder EP med namnet ”Va skön man e” idag släpper han sin egna Remix på ett Drake/Jay-z beat. Här får ni läsa både om Ep’n och även om den nya låten! / Melika

Du har släppt en ny EP som heter ”Va skön man e”. Hur kommer det sig att du döpt den till det och vad är budskapet med namnet?
För massor av år sedan gjorde jag en låt som också hette ”Va skön man e”. Den släpptes på ett slags mixtape kring år 2002. Ett slags interlude där jag sitter och pratar innan låten drar igång. Den påminde väldigt mycket om vad jag gjorde när jag hade min talkshow på Sveriges Radio. Hur som helst har jag varit förknippat med den låten. Folk har till och med tatuerat in saker som jag säger där. Jag får höra det rätt ofta liksom. ”Va skön du e”…

Det känns som om man inte hört något från dig på ett bra tag, vad har du gjort?
Släppte mitt förra album 2010. 2011 turnerade jag rätt mycket. Gjorde lite musik som jag har skrotat nu. 2012 fortsatte vi spela in. Samma år fick jag barn så det är också ett skäl till att jag har gjort annat Jag är inte världens snabbaste konstnärssjäl heller. Tar min tid. Spelar inte in på vilken beat som helst, bara för att.

Va skön man e” är en superbra EP, Känner du själv att du har fått bra respons och vad hade du förväntat dig?
Absolut. Jag trodde ärligt talat att kritikerna skulle fatta, men de har de inte gjort Men det säger ingenting. Däremot var jag ute efter respekt och det har jag fått. Responsen från mina jämlikar, andra rappare har varit massiv. Så tack för kärleken.

Vad är dina planer 2014?
Om Gud vill så kommer jag också få en del av kakan. Jobbar med en bokare nu så vi får se. Annars fortsätter jag jobba med mitt album. Den kommer bli något helt annat.

Berätta om låten som du nu ska släppa?
Pound Cake-beaten var bland de bättre 2013 så jag kände att jag tvungen att göra något med den. Spelade in den innan jul. Titeln kommer utav att min bokare tyckte att tjugo tusen kronor inklusive alla kostnader är ett bra gage för en spelning. Tjugo tusen känns också som en symbol för vad man ska tjäna varje månad för att leva ett drägligt liv. Typ.

Vad måste man tänka på när man ska göra en remix på ett beat som någon annan redan släppt en låt på? Blir pressen större?
Så klart. Det ska hålla klass. Saken är att Jay-Z körde den i Globen när han var här och det var mäktigt som fan. Jag tänkte shit, jag måste göra något på den.

Houman Sebghati – Tjugo Lax (Pound Cake)

 

Här kan ni lyssna på Ep’n

You Might Also Like