Dagbok, Personligt

Vad vet du om det?

24 oktober, 2012

elvytyspainelu 400

En sak jag undrar är, kan alla hjärt och lungräddning? Jag fick lära mig det när jag gick på kurs för typ 10 år sen. Då jag utbildade mig som 17-18 åring fick jag lära mig. Men jag har glömt bort exakt hur man gjorde. Man tröck ett par gånger vid bröstet sen skulle man andas in i personen osv. Sen är det små saker som man också måste tänka på.
Men hur många kan verkligen detta? Hur många vet vad man måste göra om någon tex får en hjärtattack? Tror inte det är så många. Förutom att ringa 112 finns det en rad andra saker man ska göra.
Jag tycker att det är super viktigt att kunna lära sig det, speciellt om man jobbar med människor. Till vardags är det också super bra att ha et i bakhuvudet ifall någon vid stranden håller på o drunknar.
Det jag tycker är sjukt bra är att det finns en stor affisch på skolan som jag jobbar på med exakta instruktioner om hur man gör, men där står det för barn mellan 8-10 år gammal.
Oftast får man panik när något händer med ens nära och det vet jag av erfarenhet, men om man lär sig vad man ska göra kommer man snabbt ur den där paniken. Jag tycket att alla människor borde någon gång få lära sig hur man gör. Kanske något dom borde lägga in under ens skolgång.
Det är något jag länge tänkt på ett tag. Jag är trots allt glad att jag fick lära mig under tiden jag utbildade mig på NFG.

läs mer om HLR här

You Might Also Like