Dagbok

Före och Efter, Överöverexponerade

20 december, 2013

Jag fick en kommentar på bilderna jag tog sist och vill gärna svara på det lite mer öppet och dels för att visa er hur jag gjort.

Så här löd kommentaren:
Hej! Ville bara säga att även om bilderna var snygga så är det inte ”lite mer dramtiskt” som du tycker. Jag tycker det syns väldigt tydligt att dem är EXTREMT överexponerade från orginalet och gör bilderna fulare än vad dem igentligen är. annars bra jobbar och forts så, kram…

Svar:

Vi kan väll börja med att fråga, vem avgör vad som är dramatisk? Och vad innebär då dramatisk? När jag menar dramatisk menar jag att jag får en känsla av något slag. lite andra känslor. Bilderna säger mer en vad resten av bilderna på tjejerna. Och Överöverexponerade kan jag nog inte kalla bilderna direkt. Kanske att gruppbilden är Överöverexponerade, men inte till skillnad av originalet. För det är ingen som sett en före bild. eller menar du dom jag la upp först? Hänger inte riktigt med där? Jag uppskattar jätte mycket av din kommentar. Men både jag och kunden är väldigt nöjda över bilderna, eftersom dom används flitigt på sociala medier och det är egentligen inte ens dessa som ska användas. . Fast alla behöver ju inte gilla bilderna. Men hur skulle du tycka att de såg ut? Vad borde jag tänka på och vad bör jag göra istället? Det är jag mer intresserad av.

Men här kommer före och efter bilder på de tre bilderna som fanns med i inlägget som jag gjorde stora förändringar på.

Bild 1.

Bilden togs utan blixt och den blev kolsvart, man ser att det finns något där, men man vet inte vad det är. Det jag gjorde med Lightroom var att dra upp exponeringen till MAX vilket gjorde den lite ljusare och sen la jag på lite klarhet, fixa till med färgerna och brus. La även på 2 filter med Photoshop. Sen gjorde jag inte så mycket mer.  Det är inte alls den snyggaste bilden jag tagit, men jag älskar den.

Före – Efter

page1

Bild 2.

Här ser man i stort sätt inget och jag gjorde exakt samma sak som ovan. Men denna bild tycker jag är dö snygg! Älskar svartvita bilder. Till skillnad från den över la jag på lite extra brus. Bilden togs utan blixt!

page2

bild 3.

Här ser man betydligt mer till skillnad från de andra. Här vart det istället att någon råka gå i vägen för blixten så att det blev lite mörkt. Men jag älskar att den är lite överöverexponerad. Jag la även på lite mer brus och lite mer vitt för att få det och se annorlunda ut! Däremot har jag inte maxat på expo. Men jag älskar detta. Binta (hon i mitten) ser annorlunda ut.  Jag har i stort sätt suttit och lekt med dessa bilder och vi är super nöjda!

page3

Alla bilder blir inte perfekta i kameran och tar man i RAW då kan man göra stora förändringar! Men jag behöver all feedback som det bara går och säg gärna HUR jag kan göra. Jag är ju trots allt självlärd.

Men de riktiga bilderna, de som kommer användas som Press senare kommer jag inte lägga upp en!

You Might Also Like