Hip Hop, Svensk hiphop musik

Svensk Trap Mixtape

26 september, 2015
12019994 10153314770892479 4663617670109747413 n

Det hetaste just nu måste (enligt mig) vara Trap. Något som blir större och större. Allt fler artister följer Trap vågen. Men frågan är; hur många artister kan hålla Trap nivån? Hur många artister gör det riktigt bra? Och vad är bra Trap musik?

Trap kom till under 90-talet och det är inget som kom till för något år sen. Det är inget nytt. Vilket jag förstått många tror. Där har ni fel. Cool Breeze, Goodie Mob, Outkast och Ghetto Mafia var några av de första som började använda sig av Trap.  Men det har utvecklats och låter inte alls som förr. Många följer Trap trenden och gör ”trapiga” låtar som tex Katy Perry och  Lady Gaga.

Men hur ser det ut i Sverige?

Det är samma sak här, artister hänger på Trap trenden och 85% av de misslyckas, tyvärr. Det är en svår stil. De kanske ser lätt ut. Ta ett beat och gör en meningslös låt. En låt som absolut inte har någon betydelse. Men ska man göra en sådan låt så ska man göra det på rätt sätt och det är många som tyvärr misslyckas där. Det behövs kraft, energi, attityd och humor.

Jag är absolut ingen Trap proffs. Jag skriver bara min åsikt som bloggare, Dj och musiknörd. Jag är amatör och lär mig av att läsa folk, lyssna på musik och se vad som funkar på radio och på dansgolvet.

De finns ett fåtal artister i Sverige som har fått den Svenska Trapen att fungera. Pato Pooh, Ivory, Dida, Mwuana, Grillat & Grändy, B-M-A och Dilly D är några av de artister som får Svensk Trap och fungera.  Det finns fler artister och även låtar som fungerar. Mycket jag hört som inte är släppt en och där av väljer jag att inte nämna dom. Kanske har jag missat några as feta? Kommentera de då.

Här om dagen släpptes en Svensk Trap mixtape som jag egentligen valde att inte skriva om här i bloggen. Men nu väljer jag att skriva om det just för att jag tycker att jobbet kring det är riktigt bra. Jag gillar människor som lägger energi på att göra något bra och lyfta upp en musikstil. Därför väljer jag att uppmärksamma den Svenska Trap mixtapet som klädmärket TrapsWear och producenten Mackinbeats tagit fram.

Allas smak på musik skiljer sig. Det jag inte tycker om kanske någon annan tycker om. Och så kan det vara med detta mixtape. Finns många som kommer gilla låtarna på mixtapet.

Tyvärr så håller inte detta mixtape. Så kan det även gå när man slänger ut ett ”vi gör ett mixtape, ni som vill va med på detta skicka eran musik till……” Då kommer det in extremt mycket skit.

Ljudnivån, beatsen och texterna känns inte genomtänkt.

Var det tänkt att det skulle vara nya låtar ? B-M-A är med på mixtapet, fast en låt som de släppte för ett bra tag sen. En av mina favoritlåtar och en av de bästa låtarna på tapet. Jag hittade dock en ny artist, en artist jag inte hört förut. Att upptäcka nya artister tycker jag är riktigt kul. Att hitta nytt. Kiaan var riktigt bra på detta. Adam och Ivory’s låt var helt okey. Det är något jag inte kan sätta fingret på som gör att låten blir mindre bra. Men samtidigt växer låten på en.

Jag är alltid ärlig och kommer säga vad jag tycker och tänket. Jag skriver min åsikt och delar med mig det. Sen finns det många som inte håller med. Vissa kanske blir arga. Men jag kommer alltid säga vad jag tycker och tänker. Thats it. Skulle jag ge den ett betyg så skulle det vara 1 av 5.

Jag hoppas att Vol.2 blir mer genomtänkt och bättre kvalitet. Ta det inte fel, jag gillar idén men inte innehållet.

Mixtapet är gratis, pluspoäng för det, går att ladda ner HÄR ( Länk)

 Låtlista:
1.Ivory & Adam Kanyama – Snapchat (Prod. Mackin Beats) [listen] download
2.Gonza-Ra med Erk – Lapplabama (Prod. Mackin Beats) [listen] download
3.16X feat Yung Fuzii – Minibar [listen] download
4.Kiaan – Sa Lnge Vi ater [listen] download
5.A.E – Nya Skolans Rektor (Prod. Von Haartman) [listen] download
6.$TANK Mob – Rokmaskin (Prod. Doden) [listen] download
7.Marke Kap – Stress (Prod. Mackin Beats) [listen] download
8.MaBelle – Den Gar (ft.Diggi.Dave) (Prod. AGGEbeats) [listen] download
9.Stizu – Hojta Pa Mig [listen] download
10.G Mane – Doin Our Thang Ft Sune, [listen] download
11.B.M.A-Min-Blatte [listen] download
12.Diggi Dave feat. Figginess – Gungande Glas (Prod Aggebeats) [listen] download
13.M.A.K ft. Chapo – ’Bout that [listen] download
14.Indigo – Skog (Prod. Ryan-Brammeier) [listen] download
15.Nick-Hammer-All-in-Prodd.-Viktor-Garrette- [listen] download
16.OFUS Ft. Silly Selection – Smutsfolk [listen] download
17.Pusher-Gatupengar ft.ProVoke (prod.AGGEbeats) [listen] download
18.Blezz Antone Mecca – Da Gar Vi Ner i Var Kallare [listen] download
19.Zenar – 07 (Prod. EQRAY) [listen] download
20.Denki Ft Gor – Hon Vet Hur Det Slutar

You Might Also Like

  • Johan Brodd 27 september, 2015 at 11:37

    Najs mixtape. Kan dock inte tankas hem eftersom antingen godkänns inte Captcha koden, eller så godkänns inte Captcha koden.

  • JNL 27 september, 2015 at 12:46

    Lyssna på Patrull´s (Fronda & Magnus Rytterstam) EPn ”Chicago”, där kör dom mest Trap.

    https://open.spotify.com/album/2vqhSD4dvXpxYbka3na1CF

    Du kommer inte ångra dig. ;)