Hip Hop, Svensk hiphop musik

Mina åsikter kring Abidaz album

11 november, 2013

abidaz-in-ut-S

Alltså under de senaste dagarna har jag hört och läs hur jävla grym Abidaz album In & ut ska vara. Abidaz är jävligt grym och han är unik. Det finns ingen annan som han. Det finns ingen som rappar som honom eller gör det han gör. Han är jävligt grym, MEN……! Jag skulle aldrig säga att hans album var en av de bästa jag hört. Min favorit på hela albumet måste nog vara Råknas. Det är den ända jag verkligen gillade. Kvalitet & Kvantitet och Röd blå grön är även jävligt bra låtar, men dom har jag hört tidigare och de blir inte nya för mig.
Jävligt grymt och ha med Robyn på skivan. Men de låter verkligen inte som henne, hon e mycket bättre på engelska. Men jävligt kul och höra henne på svenska. Däremot kommer jag att lyssna på skivan lite då o då. För Abidaz är bra!

Men det är kul och se att Abidaz hypas, han är duktig och efter alla dessa år förtjänar han det! Min favoritlåt är Game over som inte finns med på skivan.

Vad tycker du om skivan?

 

You Might Also Like

 • e 11 november, 2013 at 10:32

  Den bästa hiphop skivan. Ingen kan göra såna här låtar med sådana rader och stress beats är sjuka

 • Ort fan av Abidaz 11 november, 2013 at 13:07

  Hej Melika jag förstår din åsikt av plattan och det känns som du är den första som verkligen vågar säga vad du tycker inte inte följer med hypen.

  När jag vart ett hardcore Abidaz fan var det slangen och råheten i hans texter jag hörde. Hans texter som speglade ortliv, tugget och faran. Jag introducerade mina vänner Abidaz med låtar som ”inte sett oss nånstans” och gameoverm. hans vers i Lårparti och hans vers i ”BA!”. Där var det rått och hårt. Det var en sån Abidaz vi väntade oss. Så när jag hör en vuxen Abidaz och mer vänlig och ”anpassad” så äre där vi blir besvikna.

  Men om man ska recensera albumet från den Abidaz som släppte albumet så är den oerhört tung. Poetiska texter och han lyckas förvandla dem enklaste rimmen till grova texter. Låten Jag vet fastnar direkt i huvudet, och han visar att han har kvar sin råhet med ”Röd Blå Grön” som borde vart en mycket längre låt. Något jag också tänker på, ifall detta är Abidaz första och sista album, varför innehåller den endast 12 låtar? Om du nu ska ge folket ditt enda album leverera med minst 16.. För oss hardcore Abidaz fans kan detta vara Sveriges bästa album någonsin, men inte för dem nya..

  Albumet får 5/5 just för den anpassade sidan. Men besvikelsen sitter kvar typ som när Kartellen gick från Reflektion till Ånger & Kamp som är anpassad och folkvänlig, men fortfarande bra.

 • KoolAid 2 mars, 2014 at 21:16

  Abidaz är grym, Stress är bästa hiphopproducenten just nu men tyvärr så kännes Abidaz skiva aningen överskattad.