Hip Hop, Intervjuer, Svensk hiphop musik

Kort intervju med Pato Pooh + ny video

18 februari, 2014
1798583_10151887966457791_342215571_nPato Pooh har alltid varit en av mina favoriter inom musiken och jag blir alltid lika glad när han släpper något nytt. Han kommer nog alltid förbli en favorit. En ny video är släppt efter en tids av tystnad och jag ville veta varför. här kommer Pato’s Svar:
Hur kommer det sig att vi inte hört något från dig på länge?
Jag och dem jag jobbar med är lite av ett gäng perfektionister samtidigt som vi är våra största kritiker. Vi kritiserar allt vi gör tills alla är nöjda med resultatet, och det har väl gjort att det har tagit längre tid än va de kanske borde.
Jag har spenderat en stor del av min tid i studion och jobbat på nytt material samtidigt som jag för att vara ärlig har syndat ihjäl mig. jag insåg att jag höll på att slösa min talang så jag var tvungen att dra mig själv i kragen.

.
Vad fick dig att börja rappa på Svenska? Och är det något du kommer att fortsätta med?
Min engelska skiva är faktiskt nästan helt klar. Det var den vi satt och arbeta på först, innan vi bestämde oss för att satsa på svenska albumet.
Jag kände för att ta upp ämnen som jag inte kan göra på engelska som exempelvis ”blatte”.
Jag kände även att jag faktisk hade något nytt att komma med som ingen annan där ute höll på med.

Vad jobbar du på nu? och vad kommer vi få se utav dig 2014?
Jag kommer att släpa en del svenska singlar samt mitt svenska album. Det är det som vår fokus ligger på just nu. Jag kommer även gästa på bland annat stress Playlist två och lite andra feta grejer.

Berätta lite om låten Blatte som du precis släppt.
Blatte var den första låten vi spelade in till mitt svenska projekt.
Vi ville göra något annorlunda men som ändå talade om saker som vi i Sverige kan relatera till. Vi ville även skapa något som stack ut och inte alls var som allt annat vi är vana vid att höra inom Svensk hip hop. Jag fick skissen till låten av min lille bror ”Pablo Paz”, skev låten skickade över den till Jeff ”gameboii” roman som la sin magic touch på och slaktade den!
Jag har endast jobbat med dem två på hela min skivan och jag tycker att det på nått sätt ger ett mer genomtänkt genuint sound. Det är en starkare röd tråd igenom det hela på det sättet, Speciellt eftersom dem två är inte bara dem närmaste mig musikaliskt utan även privat så vi kommer väldigt bra överens .
Sedan funderade vi på vem man skulle kunna ha med som gäst och enades om att Sam-e har slaktat allt han någonsin gästat på och vi hade rätt.
Sedan tog Kristian Riffo över skapade en hel paket kring låten och här är vi idag, med en video regisserad utav Pablo Fernandez som jag jobbat med ett flertal gånger innan.
sdc10449_49923675

Bild på mig och Pato Pooh när jag gjorde min första intervju 2009

 

You Might Also Like