Intervjuer

Kort intervju med LöstFolk

29 maj, 2014
Varför ”LöstFolk”? 
Tanken från början var att det skulle vara som ett stort löst kollektiv. Men just vi tre vokalister klickade väldigt bra och vi var motiverade och taggade, så vi växte ihop som en grupp oundvikligt. 
LöstFolk kallar vi oss oxå för vi tillhör inte den ”fina” eliten. Vi är patrask. Vi är smutsiga. Vi är lösa. Vi är löst folk, precis som dig och mig.
– Moncho 
 
Vad betyder LöstFolk? 
LöstFolk för mig betyder en helt löst sammansatt grupp med individer från olika musikalisk bakgrund. En smältdegel. En kompromiss mellan oss för att föra en enad kamp utåt. Glädje, kärlek, budskap och musik.
– Format
 
Tanken bakom låten ”Löjlöjlöj”?
Med Löjlöjlöj ville vi testa att ta ett steg ur det seriösa och allvarliga och endast försöka sväva fritt i det lekfulla och galna. 
Många kanske tänker ”detta låter inte som något löstfolk släppt tidigare”och ja, just därför ville vi testa det. LöstFolk följer inga normer och regler, vi kommer alltid sträva efter nyskapande sounds och ständigt göra saker som vi inte gjort tidigare. 
I denna låt tänkte vi oss in i en festmiljö, exempelvis på en spelning, där vi steppar in till publikens fröjd, för dom vet att löstfolk levererar dansvänlig musik med nice, och ibland även galen, vibe. Hoppas ni diggar!
– Moncho 

DSC_6805

You Might Also Like