Hip Hop, Svensk hiphop musik

Anledningen till varför jag sluta med Svensk hiphop

18 februari, 2016

Vart jag en går, vem jag en träffar så får jag höra ”varför slutade du” ”sluta inte, fortsätt” osv… Jag vill inte, jag vill verkligen inte skriva om svensk hiphop mer…! alls!

Jag har fått en sån avsmak och nu tänker jag berätta varför.

Jag älskar musiken, riktigt bra. Jag har lärt mig och tycka om den. Men har fått en sån avsmak att om jag skulle börja skriva exakt varför så skulle ni tro att jag hatar Svensk hiphop.

Först och främst, vem fan ger rätten till artister att HOTA, skälla ut eller bli as LACK för att man ”kritiserar” musiken, ger långa poäng för släppen osv. Jag har blivit hotat ett par gånger, artister har sagt att jag ska ta bort inlägg, de vill inte synas, någon skrek på mig framför alla sina vänner på ett event… 80% av de artisterna existerar inte idag för att dom e sånna patetiska F***ungar som aldrig kommer lyckas. Helt ärligt, de existerar inte idag, vissa av dom gör det, men andra klara väl inte trycket.

Med tiden orkade man inte längre vara ärlig, varför ska man säga vad man tycker när folk lackar om det inte ger dom något positivt. Så jag sluta vara ärlig, jag la inte upp vad jag tyckte och gjorde jag det då var det med människor som bad om min ärlighet. De människorna delade och suportade mig. Jag uppskattar dom!

 

cats

 

De här är något som jag fick för 6 år sen, personen i frågan är väldig stor idag och vi är vänner. Efter ett tag kom han och bad om ursäkt för att han va ”hård”! Det här är en väldigt normal beteende från artister. Så fort jag gjorde något som inte passade in var min blogg extremt dåligt! Detta ”kasta skit tillbaka” är normalt beteende hos människor. Det händer i alla sammanhang.

Jag har aldrig och kommer ALDRIG vara personen som smörar för någon, jag gör min grej på mitt sätt och visar att det jag gör är bra. Jag kunde ha gått en annan väg, men jag hade mina egna arbetsregler och jag höll dom svinbra.

Svensk hiphop har inte betalat mina räkningar, jag gjorde detta med kärlek och jag hade AS KUL tills jag tröttna o blev äcklad. Så fort jag får ett fb meddelande och säger nej tack så blir de as lacka, säger jag att jag lyssnar senare och får 57 meddelande med frågan ”har du lyssnat” och när jag till slut säger, jag gör det när jag har tid och det kan ta ett par dagar så vänder de upp o ner på facebook typ.

Men jag ska inte glömma dom som backat mig, som pushat mig och hjälpt mig. De har varit dom som fått mig att vilja fortsätta. Ametist har varit en viktig roll. Jag är självklart tacksam, jag är jätte tacksam över att jag fått chansen att göra detta. Mina följare har varit väldigt viktiga.

Jag gjorde något som folk önska dom gjorde, jag har byggt mitt namn och satt ett avtryck, jag är nöjd. Svenska hiphop bloggare som kommer upp kommer alltid jämföras med mig. Jag har redan gjort allt det där och det känns bra. Det känns bra att jag kom in under bra tid.. Att jag har haft mitt roliga!

Men de senaste året kände jag att det inte var min grej mer, jag fick mer skit en kärlek, folk blev mer arga och jag kände bara ”varför ska jag göra detta” Nej tack.

Allt dog ut… allt…!

Istället satsar jag på Adrijana, spinnup, DJ, Tv-spel osv….! Ni kommer se mig ta över världen.  Har redan börjat!

Men för att inte glömma, Finess gjorde en duvetinte låt som jag släppte runt 2009. De finns 2 st vara ett en e remix. Videorna innehåller allt jag gjorde under 2009/10

 

You Might Also Like

  • Baso 18 februari, 2016 at 11:07

    Nämnde dig på min senaste skiva. Då jag inte är känd som alla andra så kanske du inte hört det. Tredje versen på Baso – kungen av swing. (Spotify o youtube) Synd du sluta men förståeligt eftet läst detta inlägg! All lycka !