Hip Hop, Intervjuer

30 intervjuer på 30 dagar: Shazaam

18 juli, 2013
shazaam

DSC_7674

Förord:
Shazaam är en jävligt soft människa om man lär känna honom som person. Jag har vid flera tillfällen bokat in honom som föreläsare och han är verkligen otroligt duktig på de han gör, både som rappare och föreläsare. Jag är väldigt glad att det går framåt för honom. Han är en rappare som också är grym på underhålla. Här kommer Shazaam’s svar! / Melika

Hej Shazaam!
Kan du berätta vem mannen bakom Shazaam är?
– Jag heter John och är en 28 årig stockholmsbo som har rappat större delen av mitt liv. Jag började som Beväpnad Tjockis men kör nu fullt framåt med ”Shazaam” och har en riktigt maffig diskografi med olika mixtapes, album, netplays osv bakom mig! Släpptes precis mitt första släpp via TGR/Sony som var en femspårsep vid namn ”Äventyret Vinner Alltid”! Jag har även gjort fler battles än någon annan i sverige, kanske världen, i alla olika format man kan tävla i rap.

Hur tycker du att du har utväcklat din musik de senaste 4 åren?
– Jag tycker min musik har utvecklats enormt på senaste tiden. I ett par år så gjorde jag nästan ingen musik alls utan bara battlade, så när jag väl gick in i studion igen så kände jag att nu är det dags att ta upp det här en nivå ordentligt och med ”Äventyret Vinner Alltid” tycker jag att jag lyckades och för kommande skivan vill jag upp ännu ett steg!

Hur ser 2013 ut för dig?
Jag har precis släppt så blir förhoppningsvis mycket giggande, samtidigt som jag jobbar på fullängdsalbumet som blir mitt första officiella album sen 2008. Det kommer även massa freestyles, humorscetcher och andra sjuka grejer självklart!

Vad tycker du om hiphopen i Sverige? fördelar/nackdelar
Jag gillar svenskhiphop som fan. Jag har alltid gjort. Jag tror att nackdelarna är väl samma som dom i USA egentligen, att ALLA rappar och ALLA vill vara delaktiga som managers, bloggare, producenter, mcs vilket inte lämnar så mycket utrymme för folk som bara ska vara ”fans”. Annars så tror jag svenskhiphop har en starkare grund nu och det kommer ut bättre musik, så trots att den nyligen fått en sån explosion i popularitet som för några år sen så kommer den inte dö ut på samma sätt, helt enkelt för att den är för bra nu.


Vad är din favoritmat och varför tycker du om just den rätten?
– Hamburgare. Jag älskar hamburgare i alla olika former. Man kan äta med händerna, det är bröd, ost, kött.. whats not to love?

Om du var fast på en öde ö och fick ta med dig tre saker, vad skulle det vara? och varför just dom tre sakerna?
– En helikopter, mat och en mobiltelefon. Så jag kan äta, ta mig hem och snacka med nån som kan köra mig ifrån landningsplatsen.

Hur löd det senaste sms:et du fick?
”Hääh!”

Om du fick ta bort en lag, vilken skulle det vara och varför?
Att kungafamiljen inte kan dömas för brott. Haha, alltså jag har inget emot dom sådär men det är ju helt sjukt att kungen kan mörda någon och inte straffas alls för det. Bara för att han är kung… och egentligen inte har nån makt eller är ”viktig” för samhället på något sätt. Samma regler för alla.

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då? och varför
Nånting i mig vill säga dom ”roliga” säsongerna av Entourage eller Californication när det är som mest urballat men.. egentligen skulle jag nog valt typ Simpsons. Ändå bekvämt. Man har sett det i så många år att man skulle veta vad alla hette, hur man hittade i staden osv. haha

Om du fick skapa en ny Backstreet boys här i Sverige där du själv skulle medverka i, vilka från Team Galagowear skulle få va med i gruppen och varför?
Hela teamet kan vara med i gruppen. Gärna i matchande glittriga scenkläder. Come on son.

You Might Also Like