Hip Hop, Intervjuer

30 intervjuer på 30 dagar: Pa Modou, Panetoz

7 augusti, 2013
576962 10151050162761776 56181315 n

SONY DSC

Förord:
Det spelar ingen roll hur stor Panetoz har blivit, panetoz är exakt lika dana som de va innan. Då menar jag hur kilarna är som person. Jag respekterar allt de gjort och jag tycker om alla i Panetoz. Men denna gång valde jag frontfiguren i panetoz. Här kommer Pa Modou’s svar! 

 

Hej Pa Modou!
Vem är mannen bakom Pa modou? 
– Mannen bakom Pa Modou är Mr skapar-en-bra-kaos. Jag är född i Gambia och kom till sverige 96. Väl i Sverige kom jag till Jordbro och där har jag bott ända sen dess. Jag har alltid drömt stort och efter hårt arbete och motivation lever jag min dröm idag tillsammans med grabbarna i Panetoz.

Hur har livet sett ut efter att ni slog igenom med låten Dansa Pausa?
– Det har varit mycket dans och ingen paus alls. Det må låta klyschigt men vi lyckades att göra det omöjliga till en möjlighet. Vi öppnade en dörr till en ny genre inom svensk hiphop. Det var många som inte ville visa kärlek då men idag kan de inte motstå kaoset.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– Jag vaknar tidigt, jobbar med min organisation Vägen Ut. Därefter åker jag till studion eller så giggar jag kvällstid. Är jag väl ledig så umgås jag med min familj & vänner.

Vad har du för karaktär i Panetoz, vilken roll har du? 
– Jag är först och främst Lead singer. Därefter känd som mr skapa kaos. Även Mr glädjespridare och Mikrofon kåt!

Hur ser 2013 ut för dig och Panetoz?
– Förra året dansa och pausade vi. Detta år visslar vi genom hela Sverige och utanför. Vi turnerar under hela sommaren och vi väcker en bra känsla hos alla människor där ute. Love by force.:))!

Vad är din favoritmat och varför tycker du om just den rätten?
– Benachin är den absoluta favorit rätten. Du har inte ätit mat tills du har smakat på benachin. Det är en gambiansk maträtt och min mamma lagar den bäst. Finns alltid hos min mamma för den som vill smaka. Alla är välkomna!

Om du var fast på en öde ö och fick ta med dig tre saker, vad skulle det vara? och varför just dom tre sakerna?
– Min kusin Njol skulle jag ta med för att han är stor inspirationskälla. Alla problem och bekymmer försvinner med han i min närhet. Det är min boi. Jag kan inte simma så jag måste ha en flytväst. Musik måste jag ha, så jag måste ha med mig en trumma, gittar eller musikspelare av något slag.

Hur löd det senaste sms:et du fick?
–  ”Ey, Sikterlen du är svart. Ring”

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?
– Skådespelaren Martin Lawrence har en av de grymmaste serierna. Den serien skulle jag vilja leva i och få spela karaktären Shanene. Världens roligaste act genom tiderna.

Om du fick ta bort en lag, vilken skulle det vara och varför?
– Bland mina vänner och familj har vi inga lagar eller regler. Bland oss är det självklart att människor vill varandra väl. Det är en självklarhet att människan inte vill en annan människa något ont. Därför skulle jag vilja ta bort ordet lag helt. Det borde inte finnas några lagar och regler. Behåll bara frid och harmoni bland varandra, där vi löser problemen tillsammans.

Några sista ord?
– Jag vill uppmana alla unga människor där ute, speciellt de som har det lite svårare att drömma stort. Ta hand sig själva samt sin familj. Det är viktigt att man försöker omringa sig själv med positiva krafter och ser aldrig de negativa som ett alternativ. oavsett omständigheterna. Att aldrig underkasta kraften att man visar kärlek till ALLA sina medmänniskor. Det är min utmaning till er! Jag vill verkligen att ungdomar förstår att det växer vackra rosor under de svåraste omständigheterna. Ge aldrig upp jakten efter lycka! Det är Love by force som gäller..:))! 

 

You Might Also Like