Dagbok

Jag svarar på din kommentar!

11 november, 2013

Jag älskar alla kommentarer och just nu har jag fått en kommentar som jag vill dela med mig och svara på öppet!

 

cats

”Hej Melika jag förstår din åsikt av plattan och det känns som du är den första som verkligen vågar säga vad du tycker inte inte följer med hypen.

När jag vart ett hardcore Abidaz fan var det slangen och råheten i hans texter jag hörde. Hans texter som speglade ortliv, tugget och faran. Jag introducerade mina vänner Abidaz med låtar som ”inte sett oss nånstans” och gameoverm. hans vers i Lårparti och hans vers i ”BA!”. Där var det rått och hårt. Det var en sån Abidaz vi väntade oss. Så när jag hör en vuxen Abidaz och mer vänlig och ”anpassad” så äre där vi blir besvikna.

Men om man ska recensera albumet från den Abidaz som släppte albumet så är den oerhört tung. Poetiska texter och han lyckas förvandla dem enklaste rimmen till grova texter. Låten Jag vet fastnar direkt i huvudet, och han visar att han har kvar sin råhet med ”Röd Blå Grön” som borde vart en mycket längre låt. Något jag också tänker på, ifall detta är Abidaz första och sista album, varför innehåller den endast 12 låtar? Om du nu ska ge folket ditt enda album leverera med minst 16.. För oss hardcore Abidaz fans kan detta vara Sveriges bästa album någonsin, men inte för dem nya..

Albumet får 5/5 just för den anpassade sidan. Men besvikelsen sitter kvar typ som när Kartellen gick från Reflektion till Ånger & Kamp som är anpassad och folkvänlig, men fortfarande bra.”

 

Mitt Svar:

Grejen med mig är att jag alltid kommer skriva vad jag tycker o tänker. Jag är ingen utbildad journalist eller använder de rätta orden när jag ska skriva konstruktiv kritik eller liknande. Däremot så stoppar det inte mig att skriva vad jag tycker o tänker. Speciellt efter att min åsikt har blivit en del av detta. Jag håller med dig till 100% och just de låtar du nämnde är mina favoritlåtar och jag älskar dom låtarna. Men de känns som en helt ny Abidaz och jag vet inte hur mycket jag gillar det. Men ingen tvivel på att han har bra texter och han vet vad han gör. Han är en av de hetaste artisterna just nu, men har det isånna fall något att göra med hans annorlunda sound?  Stress är en av mina favorit producenter och han har gjort ett fantastisk jobb när det gäller albumet. Älskar beatsen, men vet inte hur mycket de passar just detta. Jag känner mig lite förvirrad. Fast jag håller inte med att detta är en av de bästa skivorna som en svensk rappare släppt. Men jag håller med dig i dina åsikter kring innehållet av albumet. Men Abidaz är jävligt unik och annorlunda vilket är bra och det behövs i Sverige. Men skivan är inte den bästa skivan jag hört och det känns lite överhypad. Den är bra, men INTE bäst! Däremot så är råknas den låten jag fastna mest för! Sen är Abidaz jävligt bra live!

You Might Also Like