Hip Hop, Intervjuer

Intervju med Kevin Lyttle

15 april, 2013
page
Kevin Lyttle returns
Han var bara en tulltjänsteman som lyckades göra en av världens mest kända hit låt.

Trots det kalla vädret, möts jag av en lång kö med ivriga människor utanför lokalen slakthuset. Folk skynda sig för att komma in till den varma lokalen och även komma ett steg närmare anledningen till varför de har valt att stå utanför lokalen just den här speciella kvällen. De har alla kommit för att se den kända ”turn me on” artisten, Kevin Lyttle.

När jag kommer in till Kevins Lyttles rum för att utföra min intervju innan konserten stod han vid ett hörn och övade på låten som gjorde honom känd ”turn me on”.  Han tog vänligt emot oss och sätte sig ner mittemot mig. Sedan 2009 har Kevins fans inte hört av honom och en bra förklaring hade han till detta.

Jag har varit tyst ett tag på grund av att jag hade problem med den producenten och manager som representerade mig vid den tiden. Jag ville vara säker på att allt var löst innan jag gav mig ut in i branschen igen, säger Kevin.

Uppväxt från ett hem där musik var en stor passion, har Kevin alltid vetat att han kunde sjunga, men han tänkte inte ordentligt på musiken tills den dagen då han uppträde på en välgörenhetsfest när han var fjorton år gammal.

När jag tog mikrofonen och började sjunga fick jag en otrolig reaktion, flickorna som befann sig i lokalen blev galna, de flög fram till scenen och började skrika, säger Kevin med ett stort leende. Det var den händelsen som fick mig att lägga lite extra fokus på musiken, fortsatt han.

Därefter började Kevin prova sin lycka i musik branschen. Han gick även med i sitt första band vid namnet Black Sand. Efter ett tag med Black Sand gjorde Kevin sin första låt som inte fick den uppmärksamheten som han hade önskat. Jag frågade honom vad han tro kunde har varit orsaken till att låten inte lyckades.

Jag tyckte att det var en bra låt, men det blev bara dåligt producerad. Den hade dåligt ljud, dåligt inspelning och mycket mer. Men jag har alltid haft Gud på min sida, efter den låten valde jag att lämna bandet och därefter hittade jag en bra producera som hjälpte mig med låten ”turn me on”. And now we are here.

Kevin passa även på att lova sina fans att den långa pausen snart är över. Han har nämligen gjort en ny låt med Flo Rider ”Bounce” och även en låt med svenska-hiphop duon Medina ”ge mig mer” heter låten. Båda låtarna förväntas ha premier nu på sommaren.

Jag känner att sommaren kommer att vara bra för min del. De här två låtarna kommer vara en hit känner jag på mig.

Han sätter på låten ”ge mig mer” med låg volym medan vi fortsätter med intervjun. Vid frågan om han förstå vad Medina sjunger på det svenska språket, skratta han och svara att han förstå bara det de har sagt till honom.

Efter intervjun var det dags för konserten. Den stora lokalen i slakthuset är fullt med ännu mer människor när jag kommer ut. Tjejerna har placerat sig framför scenen med antecipations blickar och alla kämpar för att var längst fram, man kan knappt röra sig bland alla människor. Det ljudet som bröt ut av publiken när Kevin Lyttle tog över scenen kunde fått vem som helst att känna av tinnitus dagen efter.

Tjejerna skriker, filmar och tar bilder. Han gav en bra show och lämnade ifrån sig nöjda fans. När det gäller Sverige, trivdes Kevin mycket.

– Jag älska Sverige, människorna här är trevliga och välkomnande. Lite kallt men jag kommer absolut tillbaka och väldigt snart också.

Av: Hallex Berry

Foto av: Melika Zakariae

SONY DSC

Video från spelningen 

You Might Also Like