Dagbok, Hip Hop, Intervjuer

30 intervjuer på 30 dagar: Mr Cool

2 augusti, 2013
vMr Cool

304311_10152153717205258_206971999_n

Förord:
Jag känner inte Mr Cool och det kan bli svårt för mig att skriva något om honom. Men jag har sett han battla och han är väldigt underhållande. Efter lite rekommendationer valde jag att ha med honom i detta. Men han verkar vara en rätt rolig person! Här kommer svaren! / Melika

Hej Mr Cool ! 
Berätta vem mannen bakom Mr Cool är?
VA?! Är där en man bakom mig?!?! HJÄÄÄÄÄLP!!!!!!
Hehe, nä skämt åsido: Jag är en ensamvarg på 29 jordsnurr som uppskattar livets små glädjeämnen. ”Dom tre P:na” som jag brukar säga: Money, Bitches and Alcohol… Jag borde sluta kalla det för dom tre P:na.

Varför just Mr Cool?
I mellanstadiet började jag skriva under prov med signaturen Mr Cool istället för mitt riktiga namn. Jag tyckte det var roligt när fröken skulle dela ut proven och var tvungen att fråga inför klassen vem Mr Cool var, varpå jag kunde svara att det var jag.
Sen följde det namnet med helt enkelt… de flesta kallar mig bara ”Cool” nuförtiden. 

Om du fick välja Battla eller släppa låtar, vilket skulle du välja och varför?
Om jag var tvungen att välja hade det blivit att släppa låtar.

Vad tycker du själv skiljer dig från alla andra rappare i Sverige?
Svensk rap är i regel väldigt ”politisk” och budskapsbaserad, den sortens texter har aldrig intresserat mig och i många fall tycker jag att den typen av låtar blir rätt fjantiga. Men det är ett långtgående projekt inom Sveriges kommuner, de har under snart två årtionden satsat enorma pengar på kulturstöd till underklassens ungdomar. Det är ett effektivt sätt för politiker att hålla dessa ungdomar med åsikter och vilja att förändra samhället utanför politiken, det är mycket mer praktiskt för politikerna om de ungdomarna gör musik istället. 
Men för att svara på frågan så har jag, mer eller mindre, enbart ambitionen att underhålla och det är inte så vanligt inom svensk hiphop.

Vilken rad av dina egna battle är du mest nöjd med?
Som ensam oneliner tycker jag att min pretty woman-rad är bäst.

Vad tycker du om hiphopen i Sverige?Fördelar/nackdelar
– Jag lyssnar försvinnande lite på Svensk hiphop. Som jag sa innan så tycker jag att den är lite väl politisk för min smak. Och i de fall den inte är politisk så består den ofta av en rappare som rappar över ett beat, hans text handlar om att han är rappare och rappar över ett beat, han påpekar att han är en skicklig rappare och att han har ett sk. ”flow”. 
Det hade inte riktigt gått hem i andra musikstilar. Föreställ dig Kurt Cobain sjunga om att han gör grunge. Varje text skulle handla om att han har en hes grov grunge-röst, i refrängen sjunger han 
”I make grunge, singing with my raspy grunge voice over heavily distorted electric guitars and contrasting song dynamics, Yeah Yeah!”
Det hade nog inte funkat så bra. 
Fördelen med svensk hiphop är att produktionerna blir bättre och bättre överlag och att scenen växer vilket förhoppningsvis leder till att det kommer lite nya intressanta akter.

Nu går vi över till lite roligare frågor. 
Vad är din favoritmat och varför tycker du om just den rätten?
Taco… alltså sådan Santa Maria-taco. Den är lättlagad och har dom tre P:na kött. Ost och lök.

Om du var fast på en öde ö och fick ta med dig tre saker, vad skulle det vara? och varför just dom tre sakerna?
– Här borde man väl svara en båt eller ett flygplan eller något liknande men jag antar att det är fusk så då svarar jag Mona Lisa-tavlan, Venus de Milo-statyn och ”the declaration of independence”, då hade det satsats enorma resurser på att hitta mig.

Hur löd det senaste sms:et du fick?
Om MMS räknas så var det ett MMS av en Elvis-serie med en kommentar från Hyper: ”HAHAHAHA!!!! Varför är du inte såhär ball????” 
För er som inte känner till serien Elvis kan jag flika in att den är som Rocky om Rocky var tråkig som fan.

Om du fick ta bort en lag, vilken skulle det vara och varför?
Det finns en lag som säger att man inte får ha sex med sina syskon. 
Så länge båda är myndiga, med på det och man inte skadar någon bör man få ha knulla med vem man vill, det är i alla fall det dom tutat i oss när det gäller alla andra sexuella läggningar. Det är lite farligt och ett stort hyckleri när man börjar förbjuda sexuella läggningar för att dom är äckliga
Man kan ju förbjuda dem från att skaffa barn om det är missbildade ungar man är rädd för. Och dom äckel som vill ha sex med sina syskon hade säkert gått med på det.
Så, antingen gör det lagligt eller förbjud homosexualitet också, jag eftersöker en tydlig linje från lagstiftarna!

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då? och varför
– Scrubs verkar vara en skön serie att leva i, jag gillar vaktmästaren.

Om du fick skapa en ny Backstreet boys här i Sverige där du själv skulle medverka i, vilka Svenska artister skulle få va med i gruppen och varför?
Gamla RiS var lite som ett pojkband. R-Man, Hyper, Färska Prinzen och JNI.

Några sista ord?
– Lev som att varje dag var en i mängden.

You Might Also Like