Hip Hop, Intervjuer

30 intervjuer på 30 dagar: Kvinnan bakom duvetinte.se

2 juli, 2013
meli

SONY DSCBerätta vem kvinnan bakom duvetinte.se är?
– Jag är en jävligt social, glad och kaxig brud som många oftast missuppfattar. Antingen tror man att jag har värsta attitydsproblemet eller är en diva. Jag ska vara helt ärlig, jag kan vara lite utav båda två, men när man lär känna mig så inser man att jag är bara en oskyldig ”liten” kvinna som älskar det livet har att bjuda på. Jag Kan anses vara riktig hård men det är för att jag är rak på sak och jävligt ärlig och tyvärr pallar inte folk med det. Så jag hamnar ofta i konflikter. Men jag är snäll så länge någon är snäll mot mig och respekterar mig. Jag jobbar heltid som Resurs i björkhagens skola, kontaktperson för en 18 årig tjej och övervakare till en 19 årig kille. Det är mitt mån-sön jobb som jag aldrig skulle kunna överge. Jag driver duvetinte.se sedan feb 2009 som blivit en rätt nice ”hiphop” blogg. Förutom det är jag otroligt kreativ och älskar foto & film. Något jag gjort sedan barnsben. Jag har alltid gjort det jag älskar och aldrig gett upp. Förutom 2007 då jag var tvungen och vänta mitt liv från ett destruktiv till ett positivt liv.
Jag är med i en dokumentär som heter varför just dom, är med och arrangerar 164 festivalen i kista där jag brukar vara huvudansvarig kring artister och ett hiphop läger som KFUM gården har varje år. Sen får jag inte glömma att jag är konfrancer för Årby festivalen och vart det de senaste 3 åren.
Detta är väll lite vem personen bakom duvetinte.se är. Jag, Melika. En jävligt speciell brud!

Varför starta du duvetinte.se?
– För att jag älskar musik. Jag ville dela med mig av det jag tycker är bra/dåligt och samtidigt skriva vad en ”vanlig” lyssnare tycker o tänker. Eftersom jag lärde känna Adam Tensta och J-son vid den tiden ville jag hjälpa till att promota ut deras musik eftersom jag älskar att hjälpa människor som är duktiga. Efter bara ett par månader börja jag göra intervjuer och annat kul. Jag älskar att blogga och jag älskar musik. Jag må ha svårt att skriva och uttala mig i skrift, men de stoppar mig inte. Men duvetinte.se var en kul grej som gick över till en seriös sak. Sen att folk inte pallar trycket av ärlighet är en helt annan femma. Men i slutändan handlar inte detta om att känna pengar och bli en super star. Utan det handlar om att ge en chans till människor där ute och för mig att göra det jag älskar.

Vad är 30 ”intervjuer på 30 dagar?
– Eftersom jag åker/är i USA från 11 juli till 3 aug vill jag på något sätt hålla igång bloggen med massa svensk hiphop och då kom jag på att jag skulle göra detta. Det har varit förfrågningar kring intervjuer. Därför blir det 30 intervjuer på 30 dagar med seriösa och jävligt roliga frågor för att ni ska få lära känna dessa människor på ett annat sätt.

Vad tycker du om hiphopen i Sverige?Fördelar/nackdelar
– Jag älskar hiphopen i Sverige. Den mår otroligt bra och det går bara framåt. Däremot tycker jag att ”vi” Som sprider på bloggar/nyhetssidor borde hålla ihop mer en att försöka frysa ut någon annan, vi alla har väll ett och samma mål? Eller?. Men musikmässigt finns det otroligt bra artister, radio spelar och det skrivs både positivt och negativt i media.
De äldre hjälper de yngre och de yngre har det lättare en de äldre hade…
Hiphop mår otroligt bra…..

Nu går vi över till lite roligare frågor.
Vad är din favoritmat och varför tycker du om just den rätten?
– Ris och kyckling måste vara det godaste som finns. Mammas Gormesabzi (persis)kan jag dö för. Men jag älskar mat, jag spenderar mer pengar på mat en något annat. Och en sak till, jag äter en burk majonnäs i veckan. Fråga mig inte hur jag kan vara så här smal, men jag äter som ett djur. Ge mig MAT!

Om du var fast på en öde ö och fick ta med dig tre saker, vad skulle det vara? och varför just dom tre sakerna?
För det första, jag är redan fast på en öde ö, hur ska jag då kunna ta med mig massa saker? Haha kuggfråga.
Men om jag blev tvungen att åka till en öde ö med tre saker så skulle det vara en spegel, en mp3 spelare med bra batteri tid och en kudde.
Varför? Jo för att jag aldrig går någonstans utan en liten spegel, jag älskar o kolla mig själv i spegel, lite egenkär. Mp3 så jag kan lyssna på musik om jag känner mig ensam och en kudde för jag kan fan inte sova utan kuddar. Jag sover med 6 kuddar.

Hur löd det senaste sms:et du fick?
– Är du här den 12e? Från Dj black moose.

Om du fick ta bort en lag, vilken skulle det vara och varför?
– Jag använder inte droger, men jag skulle nog vilja att den skulle tas bort och att det blir en åldersgräns som det är med alkohol. Alltså samma regler som alkohol ungefär. Då menar jag inte alla droger utan enbart cannabis, resten ska vara förbjudna. Ta bort alkoholen istället, det är ju farliga. Fast det finns massor av onödiga lagar och sen finns det massor av lagar som borde utvecklas och bli hårdare!

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då? och varför?
– Det är sjukt svårt, jag är värsta serie torken. Men typ Heros, Jag skulle lätt vilja ha värsta superkrafterna. Eller White Collar så att jag kan jobba hos FBI vilket jag velat sen liten.

Om du fick skapa en ny Backstreet boys här i Sverige där du själv skulle medverka i, vilka Svenska artister skulle få va med i gruppen och varför?
– Jag älskar BSB, jag var värsta torken och såg dom två ggr. Jag skulle lätt ha med Dani M och jacco som flickornas favorit eftersom det finns alltid flickfavoriterna. Sebbe staxx som skulle vara den som sätter alla på plats. Näääk skulle jag vilja ha med i gruppen för att det inte finns någon som han. Han skulle vara min favorit tillsammans med Aleks som sätter dom fina tonerna.

Några sista ord?
– Ha en underbar sommar. Följ min instagram (@duvetinte) och håll koll på bloggen!

You Might Also Like