Hip Hop, Intervjuer

30 intervjuer på 30 dagar: Kam

16 juli, 2013
kamsto

SONY DSC

Förord:
Jag mins inte exakt hur jag och Kam började lära känna varandra. Men Kam har vart en av mina bloggare här och han gör det lite då och då. Det är han som sköter recensioner av de amerikanska albumen och ibland får han skriva om hiphopen i GBG! Han har även fått gjort intervjuer. Och händer det något kul i GBG skickar jag honom på det. För er som inte vet så är han även en duktig rappare och producent, väldigt duktig! Här får ni lära känna honom bättre! / Melika

Hej Kam!
Kan du berätta vem mannen bakom Kam är?
Jag är en lycklig man. Jag har haft turen att födas i Sverige och fostras av en av de bästa kvinnorna gällande tålamod och kärlek. 
Vad hade man varit utan sin tro, familj och lojala vänner?
Jag har alltid haft en dragning till musik, just Hiphop har varit en del av mitt liv sedan jag var 15. Vare sig det var sämre tider eller bättre tider så hade jag alltid musiken som redskap för att uttrycka mig, vare sig det varit genom texter eller beats.

Du är väldigt involverat i hiphop, producerar, rappar, jobbar med andra, bloggat på duvetinte.se Vad är det du kokar ihop just nu och när kommer vi få höra något nytt från dig?
Som du nämner är jag en mångsysslare, jag jobbar idag med ungdomar och läser ”Matematikprogrammet” på GU/Chalmers som varit stor utmaning och gjort att musiken fått ligga på is ett tag. Dock har jag planerat att spela in en ny samlingsskiva lik den som jag gjorde för 2 år sedan, med mina ungdomar och andra etablerade hiphopartister. På förra skivan deltog gäster som Vic Vem, Ozzy, Lani Mo, Lazee och ett par andra artister och på den nya skivan kommer några av förra gästerna dyka upp igen tillsammans med andra nya gäster som Black Ghost.

Jag vill med det här projektet ge artister en chans att komma ut ur sina boxar och samarbeta och höras med andra liksinnade artister. Förutom att jag blir ansvarig för projektet kommer även jag själv bidra med beats och låtar.

Vad tycker du om hiphopen i Sverige?
– Vi har duktiga talanger här i Sverige, både producenter och rappare. Medina blev signade när alla minst anade det, Sebbe Staxx och Kartellen har varit aktiva med pjäser och albums, producenten Stress blev signad till Jay-Z’s ROC NATION, Dani M har haft en radioplåga som varenda kotte sjöng på, Labyrint är fortfarande älskade och brorsan Lani Mo har varit ute och spelat non-stop samtidigt som han byggt en stor hype utan att ha släppt ett riktigt album. Det är inte ens allt!

Hiphopen mår bra i Sverige!

Vad är din favoritmat och varför tycker du om just den rätten?
– Oj, Tuff Fråga. En matälskare älskar mycket. Hehe. Men om vi ska tänka på vad som sitter bra nu på den svenska sommaren, så är det grillmat.

Om du var fast på en öde ö och fick ta med dig tre saker, vad skulle det vara? och varför just dom tre sakerna?
– En stor kniv som hjälpmedel, 
En bra/hållbar tändare för värme, 
och ett par solglasögon. Simpelt och bra.

 Hur löd det senaste sms:et du fick?
Haha. ”skicka länken till Uganda Pastor eat da poo poo”

Om du fick ta bort en lag, vilken skulle det vara och varför?
– Just nu? Lagen om tv-licens för ägare till plattor/datorer. 
Vad ska man säga? Shit is ridiculous!

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då? och varför?
Jag skulle lätt, utan tvekan valt animéserien ”ONE PIECE”. 
Den handlar om frihet, kampen att förbättras, vänskap och äventyr i en värld av olikheter och stora kontraster.

Om du fick skapa en ny Backstreet boys här i Sverige där du själv skulle medverka i, vilka Svenska artister skulle få va med i gruppen och varför?
– Oh God. Haha. Melika!
Du vet att det bara finns EN ”Backstreet Boys”

Slutligen är det inte mycket mer, jag är glad över den här lilla intervjun och hoppas så snart som möjligt lansera skivan jag sätter ihop, med 1-2 videos!

Peep www.facebook.com/hooliganswagrecords

 

You Might Also Like

  • deru 16 juli, 2013 at 21:07

    Fixa sidan den är ju skit seg. Du måste ha sidor den laddar upp allt nu, och det segar ner sidan som tusan

    • admin 16 juli, 2013 at 23:45

      förstår inte vad du säger SIdan är inte seg,