Hip Hop, Intervjuer

30 intervjuer på 30 dagar: Hasti

4 juli, 2013
Hasti

312495_10151296448433159_818009194_n

Förord:
Först tänkte jag lägga upp en bild på mig och Hasti, men kom på att dom är riktigt gamla och han skulle nog döda mig om jag la upp dom. hehe. Hasti lärde jag känna när jag jobbade på en fritidsgård och då var han 12-13 år och väldigt musikintresserad. Jag tog med han på olika blogg grejer för att få han mer involverad i musik. Vid den tiden försökte han rappa och kort där efter började han DJa. Idag producerar han och har K-one som mentor. Jag är otroligt stolt över hur bra det går för honom! Här har ni hans svar! / melika

Hej Hasti! 
Berätta lite om dig själv så att människorna där ute får lära känna dig.
– Helloo ,mitt namn är Hasti o jag är 17 år gammal och jag jobbar som musik producent. Jag bor i förorten Rinkeby något jag är väldigt stolt över och kommer att alltid vara. Utan Rinkeby skulle jag inte va den jag är idag !!

Du jobbar mycket med K-One. Hur gick det till?
För cirka två års sen kontaktade jag K-One om han kunde bli min musik mentor. Han har alltid varit någon jag har sett upp till och han tackade ja. Sen dess har jag bara lärt mig mer o mer inom musik produktion. K-One har gjort så jag har fått kontakt med legender inom musikbranschen i Sverige och andra artister som är världskända, och det är något jag alltid kommer vara tacksam över !

Hur fick du upp ögonen för hiphop?
Min största idol sen när jag var liten var Notorious B.I.G. Och han har alltid gett mig inspiration på något sätt jag inte kan förklara faktiskt. De nått i hans texter som får mig o fortsätta med musiken. Jag tycket fortfarande att det inte finns någon MC från idag som kan kicka såna feta bars som B.I.G.

Vad tycker du om hiphopen i Sverige?
Hiphopen i Sverige har flugit upp som fan just nu. (SVENSK HIPHOP IS ON FIRE!!) 
Jag har alltid tyckt om svensk hiphop sen jag har varit ett litet barn, och det är något jag alltid kommer att göra.

Vad fick dig att fastna för just producera musik eftersom det fanns en tid då du rappade och sen Djade?
Jag älskar att DJa fortfarande än idag. Men varför jag fastnade med att producera musik var ju att jag tyckte att det var mer intressant att tillverka musik än att bara spela upp dem. Jag brukar än i dag rappa faktiskt när jag är i studion men inte på ett seriöst sätt. Vad jag har fått höra av folk i min omgivning så tycker dem att jag borde börja rappa igen hehe.

Hur ser resten av 2013 ut för dig? vad har du för planer?
– Snart så åker jag på en liten två veckors semester. Men annars gäller det att bara jobba med musiken och sköta plugget. Jag kommer i år jobba med både folk från Sverige och folk från andra länder. Jag kommer jobba med en grym rappare från England i år också. Sen så kommer jag lägga mycket tid på Jaffar som är ny inom svensk hiphop.

Vad är din favoritmat och varför tycker du om just den rätten? 
– Jag har direkt inget favorit mat men jag älskar all slags mat som innehåller kött !

Om du var fast på en öde ö och fick ta med dig tre saker, vad skulle det vara? och varför just dom tre sakerna?
– Jag skulle ta med mig vatten, mat och min närmaste vän Yonis med mig. Han är den enda som alltid kan fixa lösningar till allt.

Hur lätt det senaste sms:et du fick?
– så här lätt det…
” Hasti jag har väntat utanför studion i 20 min när är du här ? ”

Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då? och varför?
– Jag skulle vilja leva i Serien Simpsons. Allt verkar så enkelt och roligt där. 

 

You Might Also Like